İş Yerim Gibisi Yok

“Dr. Margolis ve Wilensky, Sihirbaz Oz`un Serüveni`nden esinlenerek daha anlamlı iş yerleri yaratabilme yolunda yaşayacağımız serüveni anlatmış… Kurum kültürünüzü nasıl oluşturup yöneteceğinizi, kimliğiniz ve şirketinizin hedefleriyle tam anlamıyla uyuşan iş yerleri yaratmanın yollarını öğreneceksiniz.”

– Roger S. Baum
“Kesinlikle her yöneticinin okuması gereken bir eser. İçerikteki dikkate değer ve insanı cezbeden, kolay uygulanabilir formüller, iş yaşamınızı ve hatta hayatınızı değiştirebilir.”
– Gail Evans
“She Wins You Win” adlı eserin yazarı CNN Kurucu Başkanı
“Bu kitap, günümüz iş dünyasından iş yerlerini başarılı kılan en önemli şeylerin neler olduğunu çok basit bir dille anlatmış. Doğru iş yerleri inşa etmeye çalışan herkese şiddetle tavsiye ederim.”
– Bob Chandler / Shaw Sanayi Grubu, Patcraft Başkanı
“Günümüz iş çevresinde, zaman en önemli şey. Bu kitap yaklaşık bir saatte okunuyor ve işini geliştirmek isteyen herkesin bazı öngörüler edinmesini sağlıyor. Çalışanlarım için de hemen sipariş vermeyi düşünüyorum!
– Michael A. Leven / ABD Franchise Sistemleri Başkan & CEO`su

———————————————————————

Dönem dönem esnaftan bazı yakınmalar duyarız: “İşler çok kötü abi. Yaprak kımıldamıyor. Siftahsız akşamı yapıyoruz…” Sanayicilerimizin ve büyük işadamlarımızın yakınmaları ise tabii ki daha üst perdeden; hükümet ve bürokratları hedef alan türden… Enflasyon, faiz oranları, gümrük duvarları, kotalar, vergi ve iş güvenliği yasaları, teşvikler… Her dönemde, çeşitli sektörleri olumsuz etkileyen uygulama ve gelişmeler var. Ve bunların sonucunda haklı olarak şikâyetler, işlerin kötüye gittiğinden yakınmalar…

Ekonomisi çok istikrarlı birkaç ülke hariç bütün dünyada durum böyle aslında. Bu yüzden olsa gerek, Batılılar “sorunları değil fırsatları konuşalım” ilkesini benimsiyorlar.
Pazarlama İletişimi Uzmanı olan Kemal Kaptaner`de, `Yeni bir yılın henüz başındayken karamsar olmaya gerek yok` diye düşünüyor. `Her şeye rağmen işlerimizi düze çıkaracak bir yol bulabilmeli, yeni bir paradigma, yeni bir bakış açısıyla tıkanıklıkları aşmalıyız. Ekonominin gidişatından, işlerin kötü oluşundan şikâyeti bırakalım` diyor. Ya ne yapalım? İşler kötüyse reklâm yapın! İşler düzelirse reklâma devam edin…

———————————————————————–

Klasikleşmeye aday, çağdaş bir anlatıyla hüzünlenmek, coşmak, duyarlığınızı çoğaltmak; yitirilen insani değerlerin önünüze bir bir serildiğini ve damarlanızdaki kanın zaptedilmez biçimde kaynaştığını duyumsamak ister misiniz?Heidi`den Küçük Prens`e Anna Frank`tan Martı`ya Şeker Portakalı`ndan, Kardelen`e çocuk duyarlılığının insanları nasıl sevecenlikle ve sevgiyle doldurarak sarstığına tanıklık ettiniz mi?Öyleyse, hüzünlenmeye, coşmaya, sevgiyle dolmaya ve sarsılmaya bir kez daha hazırlanın. Çünkü, insanın özgürlük arayışının yeni bir simgesi olarak kabul edeceğiniz çağdaş bir insan destanını okuyacaksınız:Küçük Ağaç`ın Eğitimini.Körleştirilen, duyarsızlaştırılan bir dünyada, insani duyarlığın görkemli direnişini okuyacağnız Küçük Ağaç`ın Eğitimi ile yaşamı okumanın ve okuyarak yaşamanın keyfini çıkaracaksınız.Öner Yağcıİnsani duyarlılığın görkemli direnişi.Küçük Ağaç`ın Eğitimi, insana kendisiyle, çevresiyle ve bütün evrenle dost ve barışık olmayı öğreten bir hayat hikayesi… İlişkilerin yüzeyselleştiği, algılamanın mekanikleştiği, kalabalıkların bunalttığı, niceliğin egemen olduğu dünyamızda, sevgiyi, duyarlılığı, dürüstlüğü, samimiyeti kızılderili mantığıyla işleyen muhteşem bir kitap: İletişim özürlü anne-babalara, öğretmenlere duyurulur!Osman Özkul Matbuat Şubat 1996

Yazar: Kişisel Gelişim Genel